Promotiemateriaal

 


Matériel promotionnel en français

Als Brussel een koppelteken is tussen Wallonië en Vlaanderen, dan wil Flirt Flamand het liggend streepje zijn dat onze Nederlandstalige en Franstalige literatuur met elkaar verbindt. Dit jaar gooien we het over de dichtersboeg.

Lezers en auteurs met elkaar verbinden over de taalgrens heen – ofwel: Franstalige en Nederlandstalige literatuur in beide landsdelen promoten. Daar kun je als bibliotheek en boekhandel mee je schouders onder zetten.

#ikpoëziejegraag

Iedereen die goesting heeft krijgt de kans om een gedicht te schrijven samen met Lize Spit en Thomas Gunzig. Deze twee topauteurs aan weerszijden van de taalgrens schreven elk een dichtregel: een begin en een eind. Daartussen kunnen lezers, dichters, lieven een aantal verzen schrijven. Bij Flirt Flamand zijn we op zoek naar het ultieme liefdesgedicht. De winnende verzen krijgen een bijzondere rol in onze campagne van volgend jaar: eentje zonder corona en met opnieuw veel literaire feestvreugde! Ach, echt, #ikpoëziejegraag.

Timing

We starten op 21 maart 2022: wereldpoëziedag. We moedigen mensen aan om hun beste innerlijke Carl Norac of Mustafa Kör naar boven te brengen.

  • Deelnemen kan tot 29 april 2022.
  • Daarna kiest een professionele jury de mooiste gedichten. Aan Lize Spit en Thomas Gunzig de eer om de winnaar te bekronen.
  • Wie hét ultieme Flirt Flamand-gedicht schreef, maken we bekend op 19 mei 2022.

Inspiratiegids voor bibliotheken en boekhandels

Bibliotheken kunnen ook terecht in het CMS van de bibliotheekwebsite (Cultuurconnect).

Promomateriaal downloaden

Flirt Flamand social media

  • Volg ons op Instagram en Facebook voor poëtisch nieuws over #ikpoeziejegraag.
  • Tag ons zeker ook als je zelf een hoekje maakte, of dichtende klanten had. We worden heel erg blij van jullie betrokkenheid! Je kan ons toevoegen via @flirtflamand of (een van) de volgende hashtags gebruiken: #flirtflamand #ikpoëziejegraag #jetepoème #thomize #audelafrontièrelinguistique #overdetaalgrens
  • Tot slot: waag zelf je kans! Doe het voor je plezier, of om te winnen, of gewoon zomaar. Veel plezier!

 
 

Blijf op de hoogte

Amoureuze boekentips, grensoverschrijdende verhalen, ontmoetingen tussen Nederlandstalige en Franstalige auteurs en illustratoren. Als het maar klikt, spettert en verleidt.

Tenez-moi au courant

Des conseils romanesques de lecture, des amours transfrontalières, des rencontres entre auteurs et illustrateurs néerlandophones et francophones. Des étincelles, de la séduction, et plus si affinités !

 

Volg Flirt Flamand Suivez Flirt Flamand

 
Top
Literatuur Vlaanderen Passa Porta Foire du livre Flanders
       

© 2024 Literatuur Vlaanderen. Disclaimer. Privacy Policy. Cookies.