Promotiemateriaal

 


Matériel promotionnel en français

Als Brussel een koppelteken is tussen Wallonië en Vlaanderen, dan wil Flirt Flamand het liggend streepje zijn dat onze Nederlandstalige en Franstalige literatuur met elkaar verbindt. Dit jaar met een digitaal programma in 3 delen.

Lezers en auteurs met elkaar verbinden over de taalgrens heen – oftewel: Franstalige en Nederlandstalige literatuur in beide landsdelen promoten. Daar kan je als bibliotheek en boekhandel mee je schouders onder zetten.

#flirtflamand
Elf auteursduo’s flirten met elkaar tijdens een grensoverschrijdende ontmoeting die van 6 tot 16 mei elke dag om 12:00 als video op flirtflamand.be en YouTube verschijnt – een ondertitelde reeks die ook achteraf te bekijken is.
#THOMIZE
Ambassadeurs Lize Spit en Thomas Gunzig kijken elkaar diep in de ogen met #THOMIZE, een vernieuwend literair experiment – waarvoor je vanaf 1 april gratis kan reserveren – dat je van 24 april tot en met 5 mei in je eigen taal of in de tweetalige versie kan volgen.
#matchmaker
Flirt Flamand voert de spanning op met MATCHMAKER, een Tinder voor lezers, die op basis van je boekensmaak op zoek gaat naar een literaire soulmate in de andere helft van het land – nu al online en eindeloos te herhalen!

Timing

We starten de communicatie met een persconferentie op 1 april 2021.

  • Vanaf dan vertellen we in aanloop van het programma over de MATCHMAKER,
  • maken we promotie voor #THOMIZE dat start op 24 april en waarvoor je vanaf 1 april gratis je plek kan reserveren,
  • en natuurlijk starten we met teasen voor literair programma van 6 tot 16 mei.

De Standaard en Lang Zullen We Lezen zetten Flirt Flamand ook in de schijnwerpers, met als hoogtepunt een DSL special op vrijdag 30 april, met daarin alle ogen op het literair programma van 6 tot 16 mei.

Inspiratiegids voor bibliotheken en boekhandels

Bibliotheken kunnen ook terecht in het CMS van de bibliotheekwebsite (Cultuurconnect).

Promomateriaal downloaden

Flirt Flamand social media

  • Op YouTube verschijnt elke dag tussen 6 en 16 mei om 12:00 een video van één van de elf literaire ontmoetingen.
  • Op Facebook vind je alle evenementen,
  • en ook op Instagram houden we flirters warm met leestips en andere verhalen.

 
 

Blijf op de hoogte

Amoureuze boekentips, grensoverschrijdende verhalen, ontmoetingen tussen Nederlandstalige en Franstalige auteurs en illustratoren. Als het maar klikt, spettert en verleidt.

Tenez-moi au courant

Des conseils romanesques de lecture, des amours transfrontalières, des rencontres entre auteurs et illustrateurs néerlandophones et francophones. Des étincelles, de la séduction, et plus si affinités !

 

Volg Flirt Flamand Suivez Flirt Flamand

 
Top
Literatuur Vlaanderen Foire du livre Flanders Brussel Brussel
       

© 2021 Literatuur Vlaanderen. Disclaimer. Privacy Policy. Cookies.